Hoisin-kyckling
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 gul lök
400 g böngroddar
2 dl grovhackad persilja
1 dl hoisin-sås
salt
peppar
olja
200 g asiatiska äggnudlar
500 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 gul lök
400 g böngroddar
2 dl grovhackad persilja
1 dl hoisin-sås
salt
peppar
olja
200 g asiatiska äggnudlar
Gör så här:
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och dela löken och skär den i tunna skivor. Blanda böngroddar, persilja, lök, chili och paprika i en skål. Smaksätt med hoisin-såsen. Smaka av med salt och peppar. Skär grova skåror, kryssmönstrat, tvärs över filéerna. Krydda kycklingen med salt och peppar. Olja på ena halvan av ett folieark. Fördela hälften av av grönsaksblandningen där du smort in med olja. Lägg på kycklingfiléerna och toppa med resten av grönsaksblandningen. Vik ihop paketen och lägg dem på en plåt. Ställ mitt i ugnen och stek i 15 minuter. Ta ut paketet ur ugnen och låt vila någon minut innan det öppnas. Koka nudlarna och lägg dem i djupa skålar. Klipp upp paketet och lägg över kyckling och grönsaker över nudlarna.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och dela löken och skär den i tunna skivor. Blanda böngroddar, persilja, lök, chili och paprika i en skål. Smaksätt med hoisin-såsen. Smaka av med salt och peppar. Skär grova skåror, kryssmönstrat, tvärs över filéerna. Krydda kycklingen med salt och peppar. Olja på ena halvan av ett folieark. Fördela hälften av av grönsaksblandningen där du smort in med olja. Lägg på kycklingfiléerna och toppa med resten av grönsaksblandningen. Vik ihop paketen och lägg dem på en plåt. Ställ mitt i ugnen och stek i 15 minuter. Ta ut paketet ur ugnen och låt vila någon minut innan det öppnas. Koka nudlarna och lägg dem i djupa skålar. Klipp upp paketet och lägg över kyckling och grönsaker över nudlarna.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 50 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2001-02-22
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 50 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2001-02-22
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/431
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/431