Krämig paprikakyckling
Ingredienser:
2 dl strimlad inlagd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
smör
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ljus maizenaredning
strösocker
salt
peppar
2 dl strimlad inlagd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
smör
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ljus maizenaredning
strösocker
salt
peppar
Gör så här:
Sila av lagen från paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen med vitlök tills den fått fin färg. Lägg i lök och paprika. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka försiktigt någon minut. Red av med en aning maizena smaksätt med socker, salt och peppar. Låt koka ytterligare 5 minuter innan servering.
Serveras med:
Jasminris
Sila av lagen från paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen med vitlök tills den fått fin färg. Lägg i lök och paprika. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka försiktigt någon minut. Red av med en aning maizena smaksätt med socker, salt och peppar. Låt koka ytterligare 5 minuter innan servering.
Serveras med:
Jasminris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:38
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/438
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/438