Kyckling Bangkok
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 st rödlök
1 st grön paprika
olivolja
1 tsk sambal oelek
5 dl grädde
0.7 dl hot mango chutney
2 msk sweet chilisauce
1 st grönsaksbuljongstärning
1 msk provencalska örtkryddor
50 g parmesanost
2 skivor formbröd
salt
grovmalen svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 st rödlök
1 st grön paprika
olivolja
1 tsk sambal oelek
5 dl grädde
0.7 dl hot mango chutney
2 msk sweet chilisauce
1 st grönsaksbuljongstärning
1 msk provencalska örtkryddor
50 g parmesanost
2 skivor formbröd
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Hacka rödlök, paprika och vitlök. Fräs rödlöken, paprikan och hälften av vitlöken i oljan. Tillsätt sambal oelek. Slå på grädden och tillsätt mango chutneyn, sweet chilin och buljongetärningen. Mixa och sila såsen i en finmaskig sil. Pressa ur så mycket vätska att röran som blir kvar är nästan torr. Ta vara på röran. Sätt ugnen på grill. Riv parmesanosten. Blanda ungefär hälften av den med halva röran. Gnid in kycklingen med resterande vitlök samt provensalska kryddor. Bryn filéerna och krydda med salt och peppar. Kantskär brödet, bred på grönsaksparemsanen. Fördela resterande ost på brödet och grilla i ugnen till fin färg. Skär i trekanter. Servera kyckling, bröd och sås.
Serveras med:
Jasminris
Sockerärtor
Hacka rödlök, paprika och vitlök. Fräs rödlöken, paprikan och hälften av vitlöken i oljan. Tillsätt sambal oelek. Slå på grädden och tillsätt mango chutneyn, sweet chilin och buljongetärningen. Mixa och sila såsen i en finmaskig sil. Pressa ur så mycket vätska att röran som blir kvar är nästan torr. Ta vara på röran. Sätt ugnen på grill. Riv parmesanosten. Blanda ungefär hälften av den med halva röran. Gnid in kycklingen med resterande vitlök samt provensalska kryddor. Bryn filéerna och krydda med salt och peppar. Kantskär brödet, bred på grönsaksparemsanen. Fördela resterande ost på brödet och grilla i ugnen till fin färg. Skär i trekanter. Servera kyckling, bröd och sås.
Serveras med:
Jasminris
Sockerärtor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 05:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/440
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/440