Kyckling med grönpepparsås
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
2 msk hackad gul lök
3 msk grönpeppar
1 tsk salt
Sås:
1 msk kinesisk soya
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl gräddfil
1 tsk salt
4 st kycklingfiléer
2 msk hackad gul lök
3 msk grönpeppar
1 tsk salt
Sås:
1 msk kinesisk soya
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl gräddfil
1 tsk salt
Gör så här:
Skölj av grönpepparen och hacka den. Blanda den med löken och klappa in blandningen på köttets bägge sidor. Stek filéerna i matfett på medelstark värme 5 minuter på varje sida. Salta och ta upp köttet och håll det varmt. Slå grädden, gräddfilen och soyan i stekpannan. Rör om och sjud såsen tills den tjocknar. Smaka av med eventuellt mera salt. Slå såsen över köttet och servera.
Serveras med:
Ris
Potatis
Skölj av grönpepparen och hacka den. Blanda den med löken och klappa in blandningen på köttets bägge sidor. Stek filéerna i matfett på medelstark värme 5 minuter på varje sida. Salta och ta upp köttet och håll det varmt. Slå grädden, gräddfilen och soyan i stekpannan. Rör om och sjud såsen tills den tjocknar. Smaka av med eventuellt mera salt. Slå såsen över köttet och servera.
Serveras med:
Ris
Potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/445
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/445