Laxtårta
Ingredienser:
4 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt (knappt)
1 brk crème fraiche
0,5 tsk citronpeppar
0,5 krm salt
2 hg skivad rökt eller gravad lax
dill
4 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt (knappt)
1 brk crème fraiche
0,5 tsk citronpeppar
0,5 krm salt
2 hg skivad rökt eller gravad lax
dill
Gör så här:
Koka upp mjölken och vispa upp äggen lätt. Sätt till den avsvalnade mjölken och saltet. Häll smeten i en smord rund form, ca 25 cm. Grädda i ugn i cirka 30 minuter. Låt äggstanningen kallna och stjälp upp den på ett serveringsfat. Smaksätt crème fraichen med citronpeppar och salt. Bred den över äggstanningen. Garnera med tunna skivor rökt eller gravad lax och dillkvistar.
Koka upp mjölken och vispa upp äggen lätt. Sätt till den avsvalnade mjölken och saltet. Häll smeten i en smord rund form, ca 25 cm. Grädda i ugn i cirka 30 minuter. Låt äggstanningen kallna och stjälp upp den på ett serveringsfat. Smaksätt crème fraichen med citronpeppar och salt. Bred den över äggstanningen. Garnera med tunna skivor rökt eller gravad lax och dillkvistar.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 160°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 160°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:49
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/45
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/45