Kycklinglasagne
Ingredienser:
1 msk olivolja
1 stor finhackad gul eller röd lök
2 pressade vitlöksklyftor
225 g färsk eller fryst spenat
350 g kokt eller stekt kycklingfilé, skuren i bitar
salt och peppar
12 lasagneplattor
6 dl ostsås
Gör egen eller köp färdig, tex Kelda
3 dl tomatsås
Gör egen eller köp färdig
75 g riven lagrad ost, gärna cheddar
1 msk olivolja
1 stor finhackad gul eller röd lök
2 pressade vitlöksklyftor
225 g färsk eller fryst spenat
350 g kokt eller stekt kycklingfilé, skuren i bitar
salt och peppar
12 lasagneplattor
6 dl ostsås
Gör egen eller köp färdig, tex Kelda
3 dl tomatsås
Gör egen eller köp färdig
75 g riven lagrad ost, gärna cheddar
Gör så här:
Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt lök och vitlök, låt fräsa i cirka 4 minuter. Lägg i spenaten och låt den mjukna. Tillsätt kycklingen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Dra grytan från plattan. Lägg fyra lasagneplattor i en ugnssäker form. Häll över en tredjedel av ostsåsen och hälften av spenatblandningen. Därpå hälften av tomatsåsen. Upprepa och avsluta med ett lager lasagneplattor och ostsås. Strö över ost. Grädda i ugnen cirka 40 minuter och servera den genast.
Serveras med:
Grönsallad
Bröd
Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt lök och vitlök, låt fräsa i cirka 4 minuter. Lägg i spenaten och låt den mjukna. Tillsätt kycklingen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Dra grytan från plattan. Lägg fyra lasagneplattor i en ugnssäker form. Häll över en tredjedel av ostsåsen och hälften av spenatblandningen. Därpå hälften av tomatsåsen. Upprepa och avsluta med ett lager lasagneplattor och ostsås. Strö över ost. Grädda i ugnen cirka 40 minuter och servera den genast.
Serveras med:
Grönsallad
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Ugnstemperatur: 200°
Inlagt av: Ulrika Berglund
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Ugnstemperatur: 200°
Inlagt av: Ulrika Berglund
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:40
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/458
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/458