Kycklingrullader med persilje- & dragonsås
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 dl hackade färska örter
tex persilja, dragon & gräslök
1 msk flytande margarin
1 dl hönsbuljong av tärning
Sås:
1 dl hönsbuljong av tärning
2 dl crème fraiche
2 msk hackad persilja
2 msk hackad dragon
salt
peppar
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 dl hackade färska örter
tex persilja, dragon & gräslök
1 msk flytande margarin
1 dl hönsbuljong av tärning
Sås:
1 dl hönsbuljong av tärning
2 dl crème fraiche
2 msk hackad persilja
2 msk hackad dragon
salt
peppar
Gör så här:
Lägg plastfolie över och under filéerna. Banka dem lätt sÃ¥ de blir tunna och stora. Salta och peppra köttet runt om och lägg pÃ¥ örtkryddorna. Rulla ihop och fäst med cocktailpinne. Bryn rulladerna i fettet ett par minuter. SlÃ¥ pÃ¥ 1 dl hönsbuljong och sjud under lock tills kycklingen precis är genomkokt. Ta upp köttet och hÃ¥ll det varmt. SlÃ¥ i buljongen till sÃ¥sen, rör ned crème fraiche och örtkryddor. LÃ¥t koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingen, hetta och och servera med tillbehören.
Serveras med:
Kokt ris
Tomatsallad
Lägg plastfolie över och under filéerna. Banka dem lätt sÃ¥ de blir tunna och stora. Salta och peppra köttet runt om och lägg pÃ¥ örtkryddorna. Rulla ihop och fäst med cocktailpinne. Bryn rulladerna i fettet ett par minuter. SlÃ¥ pÃ¥ 1 dl hönsbuljong och sjud under lock tills kycklingen precis är genomkokt. Ta upp köttet och hÃ¥ll det varmt. SlÃ¥ i buljongen till sÃ¥sen, rör ned crème fraiche och örtkryddor. LÃ¥t koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingen, hetta och och servera med tillbehören.
Serveras med:
Kokt ris
Tomatsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2003-08-07
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2003-08-07
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-30 22:15
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/461
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/461