Marinerad lax med örtcréme
Ingredienser:
150 g gravad lax i tunna skivor
2 tsk färsk riven ingefära
1 msk flytande honung
0,5 dl pressad citronsaft
Sås:
250 g Kesella Gourmet kvarg
1-2 msk riven pepparrot
0,5 dl finhackad persilja
2 msk hackad gräslök
0,5 tsk örtsalt
150 g gravad lax i tunna skivor
2 tsk färsk riven ingefära
1 msk flytande honung
0,5 dl pressad citronsaft
Sås:
250 g Kesella Gourmet kvarg
1-2 msk riven pepparrot
0,5 dl finhackad persilja
2 msk hackad gräslök
0,5 tsk örtsalt
Gör så här:
Blanda ingerfära, honung och citronsaft. Lägg ut hälften av laxskivorna och droppa över hälften av marinaden. Lägg de andra laxskivorna ovanpå och droppa över resten av marinaden. Låt det stå ca 15 minuter. Rör ihop Kesella, pepparrot, persilja, gräslök och örtsalt. Lägg upp laxen på tallrikar och servera med örtcrèmen
Serveras med:
Sallad
Blanda ingerfära, honung och citronsaft. Lägg ut hälften av laxskivorna och droppa över hälften av marinaden. Lägg de andra laxskivorna ovanpå och droppa över resten av marinaden. Låt det stå ca 15 minuter. Rör ihop Kesella, pepparrot, persilja, gräslök och örtsalt. Lägg upp laxen på tallrikar och servera med örtcrèmen
Serveras med:
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:39
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/47
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/47