Quesadilla med kyckling, kantarell & mozarella
Ingredienser:
8 kycklingfiléer
5 potatisar
2 finhackade gula lökar
50 g smör
200 g kantareller
75 g tärnad mozarella
1 knippe hackad persilja
4 vetetortillas
2 dl gräddfil
salt
svartpeppar
8 kycklingfiléer
5 potatisar
2 finhackade gula lökar
50 g smör
200 g kantareller
75 g tärnad mozarella
1 knippe hackad persilja
4 vetetortillas
2 dl gräddfil
salt
svartpeppar
Gör så här:
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek filéerna platta i ugn i cirka 15 minuter. Stek kantarellerna och lök i smöret. Blanda ner persilja . Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka den i cirka 10 minuter och häll av vattnet. Tillsätt mozarellan och krydda med salt och peppar. Bred blandningen på en tortilla, varva med kyckling. Lägg en ny tortilla ovanpå och tryck till runt kanterna. Skär i tårtbitar och stek dem i lite olja i en stekpanna.
Serveras med:
Gräddfil
Grönsallad
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek filéerna platta i ugn i cirka 15 minuter. Stek kantarellerna och lök i smöret. Blanda ner persilja . Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka den i cirka 10 minuter och häll av vattnet. Tillsätt mozarellan och krydda med salt och peppar. Bred blandningen på en tortilla, varva med kyckling. Lägg en ny tortilla ovanpå och tryck till runt kanterna. Skär i tårtbitar och stek dem i lite olja i en stekpanna.
Serveras med:
Gräddfil
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2000-12-28
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2000-12-28
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 14:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/472
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/472