Senaps- & honungsfylld kycklingfilé
Ingredienser:
4 kycklingfiléer, ca 500 g
4,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 skiva vitt bröd
250 g kesella
1,5 msk fransk senap
en halv msk honung
1 tsk torkad timjan
salt & peppar
smör
3 paprikor
400 g squash
4 kycklingfiléer, ca 500 g
4,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 skiva vitt bröd
250 g kesella
1,5 msk fransk senap
en halv msk honung
1 tsk torkad timjan
salt & peppar
smör
3 paprikor
400 g squash
Gör så här:
Bryn filéerna runt om med smör i en stekpanna. Låt dem sedan svalna och skär en ganska djup ficka i dem. Skala en halv rödlök och hacka den och vitlöken. Riv brödet på rivjärn och blanda det med rödlök, vitlök, kesella, senap, honung, timjan och 1 krm salt. Fyll fickorna i kycklingen med hälften av fyllningen. Fäst ihop filéerna med tandpetare. Strö på salt och peppar och lägg filéerna på ett ugnssäkert fat. Skala och skär resterande rödlök i stora klyftor. Kärna ur och skär paprikan och squashen i bitar. Smält smör i en långpanna och lägg i grönsakerna. Strö över salt och peppar och stek grönsakerna i övre delen av ugnen i 20 minuter. Ta ut grönsakerna och håll dem varma. Sänk värmen på ugnen till 200 grader. Ställ i kycklingen och låt den steka i mitten i 15 minuter. Servera kycklingen med de grillade grönsakerna och resten av röran.
Serveras med:
Ris
Bryn filéerna runt om med smör i en stekpanna. Låt dem sedan svalna och skär en ganska djup ficka i dem. Skala en halv rödlök och hacka den och vitlöken. Riv brödet på rivjärn och blanda det med rödlök, vitlök, kesella, senap, honung, timjan och 1 krm salt. Fyll fickorna i kycklingen med hälften av fyllningen. Fäst ihop filéerna med tandpetare. Strö på salt och peppar och lägg filéerna på ett ugnssäkert fat. Skala och skär resterande rödlök i stora klyftor. Kärna ur och skär paprikan och squashen i bitar. Smält smör i en långpanna och lägg i grönsakerna. Strö över salt och peppar och stek grönsakerna i övre delen av ugnen i 20 minuter. Ta ut grönsakerna och håll dem varma. Sänk värmen på ugnen till 200 grader. Ställ i kycklingen och låt den steka i mitten i 15 minuter. Servera kycklingen med de grillade grönsakerna och resten av röran.
Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2003-04-03
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2003-04-03
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:10
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/474
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/474