Strutsfilé i grönpepparsås
Ingredienser:
0,8 kg strutsfilé
0,5 msk salt
0,5 msk grovmalen svartpeppar
1 msk mango chutney
0,5 buljongtärning
0,5 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
1 grönpepparost
1 msk vinbärsgelé
0,8 kg strutsfilé
0,5 msk salt
0,5 msk grovmalen svartpeppar
1 msk mango chutney
0,5 buljongtärning
0,5 dl vatten
3 dl matlagningsgrädde
1 grönpepparost
1 msk vinbärsgelé
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt salt, peppar, chutney, buljong och vatten. Lägg sedan på locket och låt allt eftersteka tills köttet känns mört. Häll på grädden och lägg i grönpepparosten. Smaka av med vinbärsgelén. Låt allt koka en stund innan servering.
Serveras med:
Klyftpotatis
Potatisgratäng
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i smör på båda sidor. Tillsätt salt, peppar, chutney, buljong och vatten. Lägg sedan på locket och låt allt eftersteka tills köttet känns mört. Häll på grädden och lägg i grönpepparosten. Smaka av med vinbärsgelén. Låt allt koka en stund innan servering.
Serveras med:
Klyftpotatis
Potatisgratäng
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:39
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/479
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/479