Strutsstek i vitlökssås
Ingredienser:
1 kg strutsstek
1 msk smör
1 tsk mejram
1 tsk rosmarin
1 stor morot
2 gula lökar
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 st vitlöksost
salt
grovmalen svartpeppar
1 kg strutsstek
1 msk smör
1 tsk mejram
1 tsk rosmarin
1 stor morot
2 gula lökar
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1 st vitlöksost
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Bryn steken, salta och peppra. Slå på vatten och tillsätt skivad morot, klyftad lök samt örtkryddor. Låt eftersteka i ungefär 1 timme. Tag upp köttet och skär i skivor. Sila av skyn. Blanda 3 dl sky, grädde, mjöl och ost. Låt såsen koka ihop innan servering
Serveras med:
Kokt potatis
Grönsallad
Bryn steken, salta och peppra. Slå på vatten och tillsätt skivad morot, klyftad lök samt örtkryddor. Låt eftersteka i ungefär 1 timme. Tag upp köttet och skär i skivor. Sila av skyn. Blanda 3 dl sky, grädde, mjöl och ost. Låt såsen koka ihop innan servering
Serveras med:
Kokt potatis
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:59
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/480
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/480