Ugnsstekt kalkonbröst med paprikamos
Ingredienser:
1 kalkonbröst, ca 600 g
200 g färska champinjoner
1 gul lök
kinesisk soya
3 msk grädde
salt
peppar
4 gula paprikor
1 kg skalad potatis
50 g smör
1,5 dl mjölk
1 kalkonbröst, ca 600 g
200 g färska champinjoner
1 gul lök
kinesisk soya
3 msk grädde
salt
peppar
4 gula paprikor
1 kg skalad potatis
50 g smör
1,5 dl mjölk
Gör så här:
Krydda kalkonbröstet med salt och peppar. Stek i ugn i 45 minuter. Innertemperaturen skall vara 75 grader Koka potatisen. Ugnsbaka paprikorna i 20 minuter. Spola paprikorna i kallt vatten. Skala och kärna ur paprikorna. Mixa paprikorna till puré. Pressa den kokta potatisen och blanda puréerna. Smaka av med salt, peppar, smör och mjölk. Skiva och stek champinjoner och lök. Smaka av med soya och grädde. Servera kalkonen skivad med purén och champinjonerna.
Krydda kalkonbröstet med salt och peppar. Stek i ugn i 45 minuter. Innertemperaturen skall vara 75 grader Koka potatisen. Ugnsbaka paprikorna i 20 minuter. Spola paprikorna i kallt vatten. Skala och kärna ur paprikorna. Mixa paprikorna till puré. Pressa den kokta potatisen och blanda puréerna. Smaka av med salt, peppar, smör och mjölk. Skiva och stek champinjoner och lök. Smaka av med soya och grädde. Servera kalkonen skivad med purén och champinjonerna.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2002-10-24
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2002-10-24
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/483
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/483