Asiatiska fiskknyten
Ingredienser:
500 g torskfilé
3-4 salladslökar
2 msk pressad limesaft
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
4 dl riven lagrad prästost
eller magré (17%)
3 dl långkornigt basmatiris
6 dl vatten
en halv gurka
1 röd spansk peppar
1 msk hackad färsk koriander
500 g torskfilé
3-4 salladslökar
2 msk pressad limesaft
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
4 dl riven lagrad prästost
eller magré (17%)
3 dl långkornigt basmatiris
6 dl vatten
en halv gurka
1 röd spansk peppar
1 msk hackad färsk koriander
Gör så här:
Dela fisken i portionsbitar, fördela den på fyra ark bakplåtspapper. Finstrimla salladslöken och fördela den över fisken. Blanda pressad lime och ingefära. Fördela på fisken och strö på salt och peppar. Strö över ost och rulla ihop papperskanterna hårt till paket. Lägg dem på en plåt och tillaga i mitten av ugnen 12-15 minuter. Gör under tiden risen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela gurkan och gröp ur kärnorna. Dela den i bitar. Blanda försiktigt riset med gurka, finhackad spansk peppar och koriander.
Serveras med:
Blandad sallad
Dela fisken i portionsbitar, fördela den på fyra ark bakplåtspapper. Finstrimla salladslöken och fördela den över fisken. Blanda pressad lime och ingefära. Fördela på fisken och strö på salt och peppar. Strö över ost och rulla ihop papperskanterna hårt till paket. Lägg dem på en plåt och tillaga i mitten av ugnen 12-15 minuter. Gör under tiden risen. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela gurkan och gröp ur kärnorna. Dela den i bitar. Blanda försiktigt riset med gurka, finhackad spansk peppar och koriander.
Serveras med:
Blandad sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2002-06-27
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2002-06-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 01:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/490
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/490