Citronglaserad lax med spenat- & saffransröra
Ingredienser:
600 g färsk lax
benfri med skinn
2 msk rumsvarmt smör
2 tsk rivet citronskal
1 msk fransk senap
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
250 g färsk eller fryst bladspenat
1 schalottenlök
1/2 pkt saffran, 0,25 g
2 1/2 dl Kelda Mild Citronsås
1 krm salt
600 g färsk lax
benfri med skinn
2 msk rumsvarmt smör
2 tsk rivet citronskal
1 msk fransk senap
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
250 g färsk eller fryst bladspenat
1 schalottenlök
1/2 pkt saffran, 0,25 g
2 1/2 dl Kelda Mild Citronsås
1 krm salt
Gör så här:
Blanda smör, citronskal, senap, honung, salt och peppar till citronglaze. Grovhacka spenaten. Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör i en gryta. Rör ner saffran och Kelda sås till fisk. Smaka av med salt. Låt koka ihop ca 2 minuter. Skär laxen i 4 portionsbitar och grilla dem 4 minuter på varje sida. Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna.
Serveras med:
Färskpotatis
Blanda smör, citronskal, senap, honung, salt och peppar till citronglaze. Grovhacka spenaten. Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör i en gryta. Rör ner saffran och Kelda sås till fisk. Smaka av med salt. Låt koka ihop ca 2 minuter. Skär laxen i 4 portionsbitar och grilla dem 4 minuter på varje sida. Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna.
Serveras med:
Färskpotatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Fredagstips: 2001-11-22
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Fredagstips: 2001-11-22
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 14:37
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/496
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/496