Citronsill
Ingredienser:
1 burk inläggningssill
0,5 dl finhackad dill
en halv citron i tunna skivor
1 dl citronsaft
0,5 dl vatten
3 msk äppelvinäger
1 dl socker
8 krossade svartpepparkorn
1 burk inläggningssill
0,5 dl finhackad dill
en halv citron i tunna skivor
1 dl citronsaft
0,5 dl vatten
3 msk äppelvinäger
1 dl socker
8 krossade svartpepparkorn
Gör så här:
Skölj av sillfiléerna i kallt vatten. Skär i bitar. Varva på ett fat med dill och citronskivor. Koka upp citronsaft, vatten, vinäger, socker och peppar precis bara så att det kokar upp. Låt kallna. Häll på lagen och låt stå över natten.
Serveras med:
Kokt potatis
Skölj av sillfiléerna i kallt vatten. Skär i bitar. Varva på ett fat med dill och citronskivor. Koka upp citronsaft, vatten, vinäger, socker och peppar precis bara så att det kokar upp. Låt kallna. Häll på lagen och låt stå över natten.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:43
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/497
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/497