Cocosräkor i röd curry
Ingredienser:
1 kg stora räkor med skal
(ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander
eller persilja
1 kg stora räkor med skal
(ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander
eller persilja
Gör så här:
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna pÃ¥ längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. LÃ¥t räkorna fräsa med grönsakerna nÃ¥gon minut och häll pÃ¥ sÃ¥sen. LÃ¥t allt koka upp och strö över koriander.
Serveras med:
Jasminris
Limeklyftor
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna pÃ¥ längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. LÃ¥t räkorna fräsa med grönsakerna nÃ¥gon minut och häll pÃ¥ sÃ¥sen. LÃ¥t allt koka upp och strö över koriander.
Serveras med:
Jasminris
Limeklyftor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-08-23
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-08-23
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-30 21:59
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/498
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/498