Cocosräkor i röd curry
Ingredienser:
1 kg stora räkor med skal
(ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander
eller persilja
1 kg stora räkor med skal
(ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander
eller persilja
Gör så här:
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp och strö över koriander.
Serveras med:
Jasminris
Limeklyftor
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp och strö över koriander.
Serveras med:
Jasminris
Limeklyftor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-08-23
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-08-23
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:19
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/498
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/498