Currykryddad torsk
Ingredienser:
800 g Torskfilé
Purjolök
Gul lök
2 bananer
4 dl matlagningsgrädde
Olivolja
Curry (normalstark)
800 g Torskfilé
Purjolök
Gul lök
2 bananer
4 dl matlagningsgrädde
Olivolja
Curry (normalstark)
Gör så här:
Smörj en ugnsfast form med önskad mängd olivolja. Skiva purjolök, gul lök och banan. Varva purjo, lök och bananskivor i botten. Krydda efter smak. Lägg på torsken i lagoma bitar. Varva igen med purjo, lök och bananskivor. Smaka av med alla kryddor efter behov. Slå på matlagningsgrädden. (ni kan smaksätta grädden istället för att krydda flera varv) Ställ in i ugn på 200 (grill är att föredra) Rätten kan också ostgratineras. Efter ca: 10-15 minuter ska det vara klart att servera.
Serveras med:
Råris
Lättare sallad
Smörj en ugnsfast form med önskad mängd olivolja. Skiva purjolök, gul lök och banan. Varva purjo, lök och bananskivor i botten. Krydda efter smak. Lägg på torsken i lagoma bitar. Varva igen med purjo, lök och bananskivor. Smaka av med alla kryddor efter behov. Slå på matlagningsgrädden. (ni kan smaksätta grädden istället för att krydda flera varv) Ställ in i ugn på 200 (grill är att föredra) Rätten kan också ostgratineras. Efter ca: 10-15 minuter ska det vara klart att servera.
Serveras med:
Råris
Lättare sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2001-07-12
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2001-07-12
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:41
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/500
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/500