Currystekt torsk
Ingredienser:
600 g torskfilé
2 dl mjöl
400 g blomkål
1 dl vatten
1,5 msk curry
smör
salt
nymald svartpeppar
Sås:
1 skalad riven gurka
1 tsk salt
2 msk färsk mynta v
1 tsk cayennepeppar
4 dl philura
600 g torskfilé
2 dl mjöl
400 g blomkål
1 dl vatten
1,5 msk curry
smör
salt
nymald svartpeppar
Sås:
1 skalad riven gurka
1 tsk salt
2 msk färsk mynta v
1 tsk cayennepeppar
4 dl philura
Gör så här:
Krydda fisken med salt, peppar lite av curryn och vänd den i mjöl. Stek fisken på båda sidorna i smör. Skär blomkålen i buketter som sedan delas i halvor. Stek dem i smör och krydda med salt, peppar och curry. Häll över 1 dl vatten och låt steka under lock tills vattnet är borta. Strö en halv tesked salt över gurkan som sedan får stå någon minut innan vätskan pressas ur. Skär myntan fint och blanda med gurkan, resterande salt, cayennepeppar och philura innan allt serveras.
Serveras med:
Basmatiris
Krydda fisken med salt, peppar lite av curryn och vänd den i mjöl. Stek fisken på båda sidorna i smör. Skär blomkålen i buketter som sedan delas i halvor. Stek dem i smör och krydda med salt, peppar och curry. Häll över 1 dl vatten och låt steka under lock tills vattnet är borta. Strö en halv tesked salt över gurkan som sedan får stå någon minut innan vätskan pressas ur. Skär myntan fint och blanda med gurkan, resterande salt, cayennepeppar och philura innan allt serveras.
Serveras med:
Basmatiris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 2003-05-23
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 2003-05-23
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:44
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/503
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/503