Fetaostlax med grönsakspasta
Ingredienser:
600 g laxfilé i bitar
100 g fetaost
1 krm malen svartpeppar
2 dl crème fraiche
250 g tagliatelle
2 st morötter
1 st squash
1 msk olivolja
0,5 dl basilika eller persilja
0,5 dl riven parmesanost
600 g laxfilé i bitar
100 g fetaost
1 krm malen svartpeppar
2 dl crème fraiche
250 g tagliatelle
2 st morötter
1 st squash
1 msk olivolja
0,5 dl basilika eller persilja
0,5 dl riven parmesanost
Gör så här:
Slå på ugnen. Koka pastan. Lägg laxen på ett ugnsäkert fat. Mosa fetaosten och blanda med pepparn. Rör ner crème fraichen, lite i taget. Bred smeten på laxen. Stek 15 minuter i ugnen. Skala morötter, hyvla dem och squashen på längden. Lägg ner dem med pastan mot slutet av pastans koktid. Häll av vattnet. Rör ner olja, örter och parmesan.
Slå på ugnen. Koka pastan. Lägg laxen på ett ugnsäkert fat. Mosa fetaosten och blanda med pepparn. Rör ner crème fraichen, lite i taget. Bred smeten på laxen. Stek 15 minuter i ugnen. Skala morötter, hyvla dem och squashen på längden. Lägg ner dem med pastan mot slutet av pastans koktid. Häll av vattnet. Rör ner olja, örter och parmesan.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 05:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/506
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/506