Fiskspett med italiensk röra & couscous
Ingredienser:
500 g fiskfilé
lax, hälleflundra eller annan fast fisk
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
paprika i olika färger
smör
Sås:
250 g kesella
50 g hackade marinerade soltorkade tomater
0,5 dl hackad färsk eller fryst basilika
1 pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
500 g fiskfilé
lax, hälleflundra eller annan fast fisk
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
paprika i olika färger
smör
Sås:
250 g kesella
50 g hackade marinerade soltorkade tomater
0,5 dl hackad färsk eller fryst basilika
1 pressad vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Gör så här:
Slå igång ugnen alternativt starta kol-/gasgrillen. Rättens tillagningstid ökar om man grillar utomhus. Skär fisken i 3 cm stora bitar och trä dem på spett. Smält 2 msk smör och blanda med citronsaft, salt och vitpeppar. Pensla fisken med citronsmöret. Grilla spetten högt i ugnen 10 minuter (eller på grillen). Rör ihop kesella, soltorkade tomater, basilika, vitlök. Smaka av röran med salt och svartpeppar. Koka upp buljongen i kastrull. Rör ner couscousgrynen och lägg på locket. Ställ kastrullen vid sidan av plattan och låt grynen svälla 6 minuter. Skär paprikan i bitar och fräs i smör. Rör ner paprikan i couscousen och servera
Slå igång ugnen alternativt starta kol-/gasgrillen. Rättens tillagningstid ökar om man grillar utomhus. Skär fisken i 3 cm stora bitar och trä dem på spett. Smält 2 msk smör och blanda med citronsaft, salt och vitpeppar. Pensla fisken med citronsmöret. Grilla spetten högt i ugnen 10 minuter (eller på grillen). Rör ihop kesella, soltorkade tomater, basilika, vitlök. Smaka av röran med salt och svartpeppar. Koka upp buljongen i kastrull. Rör ner couscousgrynen och lägg på locket. Ställ kastrullen vid sidan av plattan och låt grynen svälla 6 minuter. Skär paprikan i bitar och fräs i smör. Rör ner paprikan i couscousen och servera
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2000-07-13
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2000-07-13
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:23
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/512
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/512