Foliebakad fisk
Ingredienser:
600 g torskfilé
1-2 färska lökar
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk örtsalt
2 msk färsk hackad rosmarin, timjan eller persilja
1 dl crème fraiche
600 g torskfilé
1-2 färska lökar
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk örtsalt
2 msk färsk hackad rosmarin, timjan eller persilja
1 dl crème fraiche
Gör så här:
Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folie och lägg löken ovanpå. Krydda med örtsalt och någon av örtkryddorna. Lägg en klick crème fraiche på toppen. Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka i 15 minuter. Öppna och kontrollera att fisken är vit och fast.
Serveras med:
Färsk potatis
Lättkokta grönsaker
Bröd
Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folie och lägg löken ovanpå. Krydda med örtsalt och någon av örtkryddorna. Lägg en klick crème fraiche på toppen. Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka i 15 minuter. Öppna och kontrollera att fisken är vit och fast.
Serveras med:
Färsk potatis
Lättkokta grönsaker
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:25
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/514
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/514