Foliebakad fisk
Ingredienser:
600 g torskfilé
1-2 färska lökar
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk örtsalt
2 msk färsk hackad rosmarin, timjan eller persilja
1 dl crème fraiche
600 g torskfilé
1-2 färska lökar
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk örtsalt
2 msk färsk hackad rosmarin, timjan eller persilja
1 dl crème fraiche
Gör så här:
Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken pÃ¥ folie och lägg löken ovanpÃ¥. Krydda med örtsalt och nÃ¥gon av örtkryddorna. Lägg en klick crème fraiche pÃ¥ toppen. Vik ihop paketen ordentligt sÃ¥ att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen pÃ¥ grillgallret och lÃ¥t fisken baka i 15 minuter. Ãppna och kontrollera att fisken är vit och fast.
Serveras med:
Färsk potatis
Lättkokta grönsaker
Bröd
Klipp till 4 rejäla aluminiumfolieark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken pÃ¥ folie och lägg löken ovanpÃ¥. Krydda med örtsalt och nÃ¥gon av örtkryddorna. Lägg en klick crème fraiche pÃ¥ toppen. Vik ihop paketen ordentligt sÃ¥ att ingenting kan rinna ut. Lägg paketen pÃ¥ grillgallret och lÃ¥t fisken baka i 15 minuter. Ãppna och kontrollera att fisken är vit och fast.
Serveras med:
Färsk potatis
Lättkokta grönsaker
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-31 00:56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/514
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/514