Friterad spätta med limesås
Ingredienser:
500 g frysta spättafiléer
2 dl vetemjöl
1 st ägg
1,5 dl öl
salt
grovmalen svartpeppar
1 msk smält smör
Sås:
2 st lime
1 st fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl cremé fraiche
salt
grovmalen svartpeppar
smör
500 g frysta spättafiléer
2 dl vetemjöl
1 st ägg
1,5 dl öl
salt
grovmalen svartpeppar
1 msk smält smör
Sås:
2 st lime
1 st fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl cremé fraiche
salt
grovmalen svartpeppar
smör
Gör så här:
Tina spättan och skär eventuellt den i mindre bitar på längden. Vispa ihop mjöl, ägg och öl samt salt och peppar. Häll ner det smälta smöret. Doppa fiskfiléerna i smeten. Låt filéerna rinna av något. Lägg dem att torka medan såsen tillagas. Pressa saften ur en citron och skär den andra i tunna skivor. Fräs de tunna skivorna i smör snabbt. Ta upp dem och lägg dem åt sidan. Häll den pressade limesaften i pannan. Tillsätt fiskbuljongtärningen, vatten och cremé fraichen. Koka såsen i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Värm olja i en gryta (eller fritös). Lägg i fisken och fritera till dom är gyllenbruna. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera fisken med limeskivor på, såsen och kokt potatis till.
Serveras med:
Kokt potatis
Limeskivor
Tina spättan och skär eventuellt den i mindre bitar på längden. Vispa ihop mjöl, ägg och öl samt salt och peppar. Häll ner det smälta smöret. Doppa fiskfiléerna i smeten. Låt filéerna rinna av något. Lägg dem att torka medan såsen tillagas. Pressa saften ur en citron och skär den andra i tunna skivor. Fräs de tunna skivorna i smör snabbt. Ta upp dem och lägg dem åt sidan. Häll den pressade limesaften i pannan. Tillsätt fiskbuljongtärningen, vatten och cremé fraichen. Koka såsen i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Värm olja i en gryta (eller fritös). Lägg i fisken och fritera till dom är gyllenbruna. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera fisken med limeskivor på, såsen och kokt potatis till.
Serveras med:
Kokt potatis
Limeskivor

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 180°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-30 00:38
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/515
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/515