Glasmästarsill
Ingredienser:
2 stora feta salta sillar
1 morot
1 rödlök
0,5 purjolök
5 cm färsk pepparrot
4 lagerblad
2 tsk senapsfrö
5 msk 12% ättikssprit
2,5 dl vatten
1 dl socker
1 tsk hel vitpeppar
1 tsk hel kryddpeppar
2 stora feta salta sillar
1 morot
1 rödlök
0,5 purjolök
5 cm färsk pepparrot
4 lagerblad
2 tsk senapsfrö
5 msk 12% ättikssprit
2,5 dl vatten
1 dl socker
1 tsk hel vitpeppar
1 tsk hel kryddpeppar
Gör så här:
Ta ur sillen och vattenlägg den över natten. Koka upp lagen (ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och kryddpeppar) och låt den kallna. Ansa och skär grönsakerna. Skiva sillen tvärs över ryggen i ca 2 cm tjocka skivor. Låt skinn och ryggben vara kvar. Varva sill, grönsaker och kryddor i en glasburk. Slå lagen och lägg på en tyngd. Efter 5-7 dagar är sillen klar att servera.
Serveras med:
Kokt potatis
Ta ur sillen och vattenlägg den över natten. Koka upp lagen (ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och kryddpeppar) och låt den kallna. Ansa och skär grönsakerna. Skiva sillen tvärs över ryggen i ca 2 cm tjocka skivor. Låt skinn och ryggben vara kvar. Varva sill, grönsaker och kryddor i en glasburk. Slå lagen och lägg på en tyngd. Efter 5-7 dagar är sillen klar att servera.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 120 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 120 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:37
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/517
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/517