Räkmousse
Ingredienser:
200 g skalade räkor
1 dl créme fraiche
2-3 msk majonnäs
0,5 dl fint hackad purjolök
0,5 dl hackad dill
sallad
tex isberg, ekbladsallad eller lollo roso
ev. cocktailtomater
Sås:
50 g smör
1-2 krossade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
200 g skalade räkor
1 dl créme fraiche
2-3 msk majonnäs
0,5 dl fint hackad purjolök
0,5 dl hackad dill
sallad
tex isberg, ekbladsallad eller lollo roso
ev. cocktailtomater
Sås:
50 g smör
1-2 krossade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
Gör så här:
Hacka räkorna grovt. Vispa créme fraichen tjock. Blanda i majonnäs, räkor, dill, purjolök med lite vitpeppar. Blanda alla ingredienser till vitlökssmöret väl. Smaka av med salt. Skär baguetten i skivor och smöra dem med vitlökssmöret. Lägg sallad på tallrik och forma räkmoussen med en matsked till fina ägg. Garnera med dill och tomater. Gratinera brödet och servera genast.
Tips!
Räkmoussen kan göras i förväg så återstår bara brödet att gratinera innan det serveras
Serveras med:
Baguette
Hacka räkorna grovt. Vispa créme fraichen tjock. Blanda i majonnäs, räkor, dill, purjolök med lite vitpeppar. Blanda alla ingredienser till vitlökssmöret väl. Smaka av med salt. Skär baguetten i skivor och smöra dem med vitlökssmöret. Lägg sallad på tallrik och forma räkmoussen med en matsked till fina ägg. Garnera med dill och tomater. Gratinera brödet och servera genast.
Tips!
Räkmoussen kan göras i förväg så återstår bara brödet att gratinera innan det serveras
Serveras med:
Baguette
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:47
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/52