Grillat fiskspett med saffransaioli
Ingredienser:
300 g laxfilé
300 g havskatt, pigghaj eller gös - benfri
8 st havskräftsstjärtar alt. scampi
1 st röd paprika
1 st zucchini
8 st vitlöksklyftor
olja
salt
peppar
Sås:
3 st vitlöksklyftor
ett halvt kuvert saffran
0,5 krm cayennepeppar
2 äggulor
2,5 dl mild olivolja
300 g laxfilé
300 g havskatt, pigghaj eller gös - benfri
8 st havskräftsstjärtar alt. scampi
1 st röd paprika
1 st zucchini
8 st vitlöksklyftor
olja
salt
peppar
Sås:
3 st vitlöksklyftor
ett halvt kuvert saffran
0,5 krm cayennepeppar
2 äggulor
2,5 dl mild olivolja
Gör så här:
Krossa 3 vitlöksklyftor med ½ tsk salt, saffran och cayenne i mortel. Blanda med det rumsvarma äggulorna. Doppa i den likaledes rumsvarma oljan (mild olivolja) medan du rör. Rör hela tiden och droppa försiktigt i oljan. Använd gärna elvisp för att få aiolin luftig. Varva bitar av fisk på spett med paprika, hela vitlöksklyftor och havskräftsstjärtarna och pensla med olja. Grilla eller stek spetten på svag värme till fisken fått färg. Strö över lite salt och peppar.
Serveras med:
Färsk pasta
Ris
Krossa 3 vitlöksklyftor med ½ tsk salt, saffran och cayenne i mortel. Blanda med det rumsvarma äggulorna. Doppa i den likaledes rumsvarma oljan (mild olivolja) medan du rör. Rör hela tiden och droppa försiktigt i oljan. Använd gärna elvisp för att få aiolin luftig. Varva bitar av fisk på spett med paprika, hela vitlöksklyftor och havskräftsstjärtarna och pensla med olja. Grilla eller stek spetten på svag värme till fisken fått färg. Strö över lite salt och peppar.
Serveras med:
Färsk pasta
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2000-03-09
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2000-03-09
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 05:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/521
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/521