Halstrad rödspättafilé med majssås & rotfruk
Ingredienser:
600 g spättafiléer
olivolja
salt
peppar
500 g höstgrönsaker
(rotfrukter)
2 st rödlökar
2 st tomater
2 msk chilisås
2 krm curry
1 krm cayennepeppar
0,5 kycklingbuljontärning
Sås:
125 g majs
1 gul lök
2,5 dl fiskbuljong
250 g matlagningsyoghurt
2 msk kinesisk soya
smör
1 msk maizenamjöl
salt
peppar
600 g spättafiléer
olivolja
salt
peppar
500 g höstgrönsaker
(rotfrukter)
2 st rödlökar
2 st tomater
2 msk chilisås
2 krm curry
1 krm cayennepeppar
0,5 kycklingbuljontärning
Sås:
125 g majs
1 gul lök
2,5 dl fiskbuljong
250 g matlagningsyoghurt
2 msk kinesisk soya
smör
1 msk maizenamjöl
salt
peppar
Gör så här:
Tina spättafiléerna och torka av dem med hushållspapper. Låt dem stå i rumstemperatur i 20 minuter. Stryk filéerna med olivolja, salta och peppra. Halstra (stek) i het panna, tiden beror på tjockleken på filéerna. Hacka den gula löken och fräs den ljusgul i smöret. Tillsätt övriga ingredienser till såsen till lökfräset. Red av såsen med maizena utrört i vatten genom en finmaskig sil. Koka upp såsen igen och späd till önskad tjocklek. Skär rödlök och tomater i tunna klyftor. Häll olja i het gjutjärnspanna och bryn höstgrönsakerna tills de får fin färg. Häll i rödlöken, tomaterna, chilisås, curry och cayennepeppar. Fortsätt med kycklingbuljongstärningen och en halv dl olivolja. Låt ragun koka under försiktig omrörning i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Kokt pressad potatis
Tina spättafiléerna och torka av dem med hushållspapper. Låt dem stå i rumstemperatur i 20 minuter. Stryk filéerna med olivolja, salta och peppra. Halstra (stek) i het panna, tiden beror på tjockleken på filéerna. Hacka den gula löken och fräs den ljusgul i smöret. Tillsätt övriga ingredienser till såsen till lökfräset. Red av såsen med maizena utrört i vatten genom en finmaskig sil. Koka upp såsen igen och späd till önskad tjocklek. Skär rödlök och tomater i tunna klyftor. Häll olja i het gjutjärnspanna och bryn höstgrönsakerna tills de får fin färg. Häll i rödlöken, tomaterna, chilisås, curry och cayennepeppar. Fortsätt med kycklingbuljongstärningen och en halv dl olivolja. Låt ragun koka under försiktig omrörning i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med:
Kokt pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-05-10
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-05-10
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/524
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/524