Hällefilé med ingefära
Ingredienser:
750 g hällefilé
1 tsk salt
3 cm färsk ingefära
4 st salladslökar
olja
Sås:
3 msk färskpressad apelsinsaft
3 msk vinäger
3 msk soja
1 tsk socker
750 g hällefilé
1 tsk salt
3 cm färsk ingefära
4 st salladslökar
olja
Sås:
3 msk färskpressad apelsinsaft
3 msk vinäger
3 msk soja
1 tsk socker
Gör så här:
Skär fiskfilén i 3-4 cm stora bitar. Salta fiskbitarna. Skala och riv eller finhacka ingefäran och skiva salladslöken tunt. Blanda vinäger, soja, socker och apelsinsaft. Hetta upp oljan i en wok (eller djup stekpanna). Stek fisken hastigt under omrörning (gärna i omgångar). Torka ur pannan och häll i ny olja. Lägg i ingefära och vårlök. Stek i några sekunder under omrörning. Tillsätt fiskbitarna och häll på såsen. Vänd runt och servera med ris.
Serveras med:
Jasminris
Skär fiskfilén i 3-4 cm stora bitar. Salta fiskbitarna. Skala och riv eller finhacka ingefäran och skiva salladslöken tunt. Blanda vinäger, soja, socker och apelsinsaft. Hetta upp oljan i en wok (eller djup stekpanna). Stek fisken hastigt under omrörning (gärna i omgångar). Torka ur pannan och häll i ny olja. Lägg i ingefära och vårlök. Stek i några sekunder under omrörning. Tillsätt fiskbitarna och häll på såsen. Vänd runt och servera med ris.
Serveras med:
Jasminris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 35 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/527
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/527