Indisk räk- & risgryta
Ingredienser:
3,5 dl jasminris
2 msk matolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
2 krm malen spiskummin
2 krm malen kardemumma
4 bitar hel kanel
1/2 tsk cayennepeppar
1-2 tsk Orientalisk curry
1 tsk salt
6 dl vatten
1 grön + 1 röd paprika i småbitar
2 dl strimlad purjolök
250 g skalade räkor
3,5 dl jasminris
2 msk matolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
2 krm malen spiskummin
2 krm malen kardemumma
4 bitar hel kanel
1/2 tsk cayennepeppar
1-2 tsk Orientalisk curry
1 tsk salt
6 dl vatten
1 grön + 1 röd paprika i småbitar
2 dl strimlad purjolök
250 g skalade räkor
Gör så här:
Fräs vitlök, lök och kryddor i oljan (använd en stor kastrull) ca 1 minut utan att det bränner. Tillsätt riset och fräs ytterliggare 1 minut. Slå på vattnet och koka sakta under lock ca 12 minuter. Blanda i paprika och purjolök. Koka ytterligare 6-7 minuter så riset blir klart. Lägg i räkorna och servera.
Fräs vitlök, lök och kryddor i oljan (använd en stor kastrull) ca 1 minut utan att det bränner. Tillsätt riset och fräs ytterliggare 1 minut. Slå på vattnet och koka sakta under lock ca 12 minuter. Blanda i paprika och purjolök. Koka ytterligare 6-7 minuter så riset blir klart. Lägg i räkorna och servera.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-02-07
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-02-07
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:31
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/529
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/529