Räkor i ingefära
Ingredienser:
500 g räkor med skal
sallad olika sorter
Sås:
1 äggula
1 tsk fransk senap
1 msk senap
2 msk riven ingefära
2 krm salt
1 dl majsolja
2 msk finhackad gräslök
500 g räkor med skal
sallad olika sorter
Sås:
1 äggula
1 tsk fransk senap
1 msk senap
2 msk riven ingefära
2 krm salt
1 dl majsolja
2 msk finhackad gräslök
Gör så här:
Halvtina räkorna om de är frysta och skala dem. Blanda äggulan, senap, ingefära och salt i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp. Tillsätt oljan, lite i taget, tills såsen tjocknar. Tillsätt gräslöken och vänd ner räkorna. Fördela sköljda sallatsblad på assietter. Lägg räkröran ovanpå salladen.
Serveras med:
Rostat bröd
Halvtina räkorna om de är frysta och skala dem. Blanda äggulan, senap, ingefära och salt i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp. Tillsätt oljan, lite i taget, tills såsen tjocknar. Tillsätt gräslöken och vänd ner räkorna. Fördela sköljda sallatsblad på assietter. Lägg räkröran ovanpå salladen.
Serveras med:
Rostat bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:24
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/53