Inlagd sill
Ingredienser:
4-6 salta sillfiléer
1 liten morot
1 bit purjolök
1 gul lök
1-2 tsk kryddpepparkorn
lagerblad
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
4-6 salta sillfiléer
1 liten morot
1 bit purjolök
1 gul lök
1-2 tsk kryddpepparkorn
lagerblad
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
Gör så här:
Vattna ur sillfiléerna om det inte redan är gjort. Koka upp ingredienserna till lagen (ättiksprit, socker och vatten) och låt den kallna. Skala moroten och skär den i tunna skivor. Snitta och skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Skala och skiva löken. Krossa pepparkornen grovt. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 cm breda bitar. Varva sillbitarna i en kruka med lock med grönsakerna och kryddorna. Häll över lagen och låt stå i kylskåpet i 2 dygn.
Serveras med:
Kokt potatis
Vattna ur sillfiléerna om det inte redan är gjort. Koka upp ingredienserna till lagen (ättiksprit, socker och vatten) och låt den kallna. Skala moroten och skär den i tunna skivor. Snitta och skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Skala och skiva löken. Krossa pepparkornen grovt. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 cm breda bitar. Varva sillbitarna i en kruka med lock med grönsakerna och kryddorna. Häll över lagen och låt stå i kylskåpet i 2 dygn.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 48 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 48 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/532
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/532