Julsill
Ingredienser:
1 burk urvattnad innläggningssill
2 påsar sillkryddor
1 röd lök 1 lagerblad
0,5 dl ättika
1,5 dl vatten
1 dl socker
1 burk urvattnad innläggningssill
2 påsar sillkryddor
1 röd lök 1 lagerblad
0,5 dl ättika
1,5 dl vatten
1 dl socker
Gör så här:
Börja med att skölja sillen noga. Skär sillen i 2 centimeters bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Varva nu sillen med lök, sillkryddor, i en kruka eller glasburk och lägg till sist i lagerbladet. Blanda nu ihop ättika, vatten och socker. Rör om väl så att sockret löser sig. Häll nu ättikslagen över sillen och låt stå kallt i minst 1 dygn innan servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Börja med att skölja sillen noga. Skär sillen i 2 centimeters bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Varva nu sillen med lök, sillkryddor, i en kruka eller glasburk och lägg till sist i lagerbladet. Blanda nu ihop ättika, vatten och socker. Rör om väl så att sockret löser sig. Häll nu ättikslagen över sillen och låt stå kallt i minst 1 dygn innan servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 05:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/534
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/534