Lax i krämig sås
Ingredienser:
800 g benfri lax
1 dl vatten
3 msk konc hummerfond
1 dl Crème Fraiche
2 1/2 dl Mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 knippa dill
3 msk röd stenbitsrom
salt
800 g benfri lax
1 dl vatten
3 msk konc hummerfond
1 dl Crème Fraiche
2 1/2 dl Mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 knippa dill
3 msk röd stenbitsrom
salt
Gör så här:
Skär laxen i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull och koka ihop såsen något. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock 10 minuter. Hacka dillen och rör ner den och rom i såsen. Smaka av med salt. Låt allt få ett uppkok.
Serveras med:
Pressad potatis
Blomkål
Broccoli
Skär laxen i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull och koka ihop såsen något. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock 10 minuter. Hacka dillen och rör ner den och rom i såsen. Smaka av med salt. Låt allt få ett uppkok.
Serveras med:
Pressad potatis
Blomkål
Broccoli

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2001-07-26
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:02
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/539
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/539