Lax- & räkpasta
Ingredienser:
Â400 g pasta
400 g färsk laxfilé
500 g räkor med skal
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong av tärning
1 dl vitt vin
eller 1 msk pressad citron + 1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk färsk eller torkad timjan
Rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
2 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd (ca 200 g)
Färsk timjan till servering
Â400 g pasta
400 g färsk laxfilé
500 g räkor med skal
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong av tärning
1 dl vitt vin
eller 1 msk pressad citron + 1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk färsk eller torkad timjan
Rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
2 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd (ca 200 g)
Färsk timjan till servering
Gör så här:
Skala räkorna och spara skalen. Fräs skalen i hälften av oljan. Rör ner tomatpuré och häll pÃ¥ buljong och vin (eller vatten och citron). Koka skalen cirka 10 minuter under lock. Sila bort räkskalen och tillsätt crème fraiche. LÃ¥t sÃ¥sen koka ihop. Smaksätt med timjan, apelsinsaft och apelsinskal, salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Skär fänkÃ¥len i strimlor. Skär laxen i tärningar. Hit kan man förbereda. Koka pastan. Fräs vitlök och fänkÃ¥l mjuka i lite olja och blanda ner dem i sÃ¥sen. Lägg i räkorna. Stek laxtärningarna hastigt i lite olja i het panna sÃ¥ att de blir knappt genomstekta. Blanda pastan med sÃ¥sen och strö över laxtärningar och färsk timjan.
Serveras med:
Brytbröd
Sallad
Skala räkorna och spara skalen. Fräs skalen i hälften av oljan. Rör ner tomatpuré och häll pÃ¥ buljong och vin (eller vatten och citron). Koka skalen cirka 10 minuter under lock. Sila bort räkskalen och tillsätt crème fraiche. LÃ¥t sÃ¥sen koka ihop. Smaksätt med timjan, apelsinsaft och apelsinskal, salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Skär fänkÃ¥len i strimlor. Skär laxen i tärningar. Hit kan man förbereda. Koka pastan. Fräs vitlök och fänkÃ¥l mjuka i lite olja och blanda ner dem i sÃ¥sen. Lägg i räkorna. Stek laxtärningarna hastigt i lite olja i het panna sÃ¥ att de blir knappt genomstekta. Blanda pastan med sÃ¥sen och strö över laxtärningar och färsk timjan.
Serveras med:
Brytbröd
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2003-03-27
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2003-03-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-27 18:07
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/542
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/542