Laxpytt med ört-creme fraiche
Ingredienser:
500 g skinn- och benfri laxfilé
6 potatisar
2 morötter
smör
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivet skal av 1/2 citron
500 g skinn- och benfri laxfilé
6 potatisar
2 morötter
smör
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivet skal av 1/2 citron
Gör så här:
Skala potatis och morötter. Skär dem i lite större tärningar. Stek i smör i två stekpannor ca 15 minuter. Skär purjolöken i grova strimlor och laxen i tärningar. Häll ihop pytten i en panna. Fräs purjolöken lätt och lägg över i pytten. Stek laxen och vänd ner i pytten. Krydda med salt, peppar och citronskal. Servera pytten med crème fraiche som smaksätts med dina egna favoritörter.
Serveras med:
2 dl crème fraiche smaksatt med dina favoritörter
Skala potatis och morötter. Skär dem i lite större tärningar. Stek i smör i två stekpannor ca 15 minuter. Skär purjolöken i grova strimlor och laxen i tärningar. Häll ihop pytten i en panna. Fräs purjolöken lätt och lägg över i pytten. Stek laxen och vänd ner i pytten. Krydda med salt, peppar och citronskal. Servera pytten med crème fraiche som smaksätts med dina egna favoritörter.
Serveras med:
2 dl crème fraiche smaksatt med dina favoritörter
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-12-20
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-12-20
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:27
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/545
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/545