Marulksfilé med röd chilisås
Ingredienser:
800 g marulksfilé
1 röd chilipeppar
8 limeblad
1 röd paprika
1 grön paprika
1 röd lök
3 msk currypasta
2 msk olivolja
2 tsk socker
3 msk thailändsk fisksås
4 dl kokosmjölk
100 g glasnudlar
1 lime
800 g marulksfilé
1 röd chilipeppar
8 limeblad
1 röd paprika
1 grön paprika
1 röd lök
3 msk currypasta
2 msk olivolja
2 tsk socker
3 msk thailändsk fisksås
4 dl kokosmjölk
100 g glasnudlar
1 lime
Gör så här:
Stimla chili, limeblad, paprikan och rödlöken. Fräs upp currypasta i oljan. Tillsätt hälften av den strimlade chilin och limebladen samt allt socker, fisksås och kokosmjölk. Låt blandningen koka ihop i 10 minuter. Blötlägg nudlarna och fräs paprika och den strimlade löken. Blanda ner de blötlagda nudlarna och håll varmt på svag värme. Stek fisken 5 minuter på var sida. Lägg upp fisken på fat tillsammans med sås och garnera med klyftor av lime samt resterande paprika och rödlök. Rätten är färdig att servera med nudlarna på sidan.
Några tips angående denna rätt:
Marulken kan bytas mot slätvar, piggvar eller annan fast fisk
Får du inte tag på thailändsk fisksås så ersätt den med vanlig kinesisk sojasås som du späder aningen med vatten
Currypastan kan ersättas med 3 msk vanlig curry men då dubblar man chilipepparen för smakens skull
Stimla chili, limeblad, paprikan och rödlöken. Fräs upp currypasta i oljan. Tillsätt hälften av den strimlade chilin och limebladen samt allt socker, fisksås och kokosmjölk. Låt blandningen koka ihop i 10 minuter. Blötlägg nudlarna och fräs paprika och den strimlade löken. Blanda ner de blötlagda nudlarna och håll varmt på svag värme. Stek fisken 5 minuter på var sida. Lägg upp fisken på fat tillsammans med sås och garnera med klyftor av lime samt resterande paprika och rödlök. Rätten är färdig att servera med nudlarna på sidan.
Några tips angående denna rätt:
Marulken kan bytas mot slätvar, piggvar eller annan fast fisk
Får du inte tag på thailändsk fisksås så ersätt den med vanlig kinesisk sojasås som du späder aningen med vatten
Currypastan kan ersättas med 3 msk vanlig curry men då dubblar man chilipepparen för smakens skull
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2000-03-23
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2000-03-23
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:07
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/552
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/552