Ruccolakrutong med stenbitsrom
Ingredienser:
2 dl crème fraiche
5 msk stenbitsrom
peppar
en halv rödlök
5 dl späd ruccolasallad
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
4 skivor formfranska
smör
2 dl crème fraiche
5 msk stenbitsrom
peppar
en halv rödlök
5 dl späd ruccolasallad
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
4 skivor formfranska
smör
Gör så här:
Vispa crème fraichen med elvisp i 2 minuter. Blanda ner rommen och smaksätt med peppar. Ställ allt i kylen. Skala och finhacka löken. Skölj salladen. Blanda vinäger och olja och vänd ner löken och salladen. Smörstek brödskivorna gyllenbruna i smör. Lägg brödskivorna på varsin tallrik och toppa med sallad. Klicka på röran och servera medan brödet fortfarande är varmt.
Vispa crème fraichen med elvisp i 2 minuter. Blanda ner rommen och smaksätt med peppar. Ställ allt i kylen. Skala och finhacka löken. Skölj salladen. Blanda vinäger och olja och vänd ner löken och salladen. Smörstek brödskivorna gyllenbruna i smör. Lägg brödskivorna på varsin tallrik och toppa med sallad. Klicka på röran och servera medan brödet fortfarande är varmt.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 10 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 10 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/56