Pigghaj med rödvinssås
Ingredienser:
600 g filé av pigghaj, havskatt eller torsk
1 st vitlöksklyfta
1 st morot
1 st gul lök
en halv purjolök
1 fl rödvin (75 cl)
2 krm timjan
2 st lagerblad
vitpepparkorn
2 msk smör
1 dl grädde
8 st sticklökar
20 sparrisar
600 g filé av pigghaj, havskatt eller torsk
1 st vitlöksklyfta
1 st morot
1 st gul lök
en halv purjolök
1 fl rödvin (75 cl)
2 krm timjan
2 st lagerblad
vitpepparkorn
2 msk smör
1 dl grädde
8 st sticklökar
20 sparrisar
Gör så här:
Skala och tärna grönsakerna grovt. Lägg grönsakerna i en bunke med fiskfilén, vinet och kryddorna. Marinera allt i kylskåp, minst 30 minuter, gärna upp till ett dygn. Ta upp och torka av fisken och bryn den med grönsakerna. Håll på marinaden och låt allt sjuda i några minuter. Lyft bort fisken och koka ihop såsen till 1 dl återstår. Häll i grädde och smaksätt med salt och peppar. Låt koka några minuter och sila sedan såsen. Vispa i smöret precis innan servering. Dela pigghajen i fyra delar och häll såsen över. Servera med grillad sticklök och sparris som fått ett kort uppkok.
Serveras med:
Kokt potatis
Skala och tärna grönsakerna grovt. Lägg grönsakerna i en bunke med fiskfilén, vinet och kryddorna. Marinera allt i kylskåp, minst 30 minuter, gärna upp till ett dygn. Ta upp och torka av fisken och bryn den med grönsakerna. Håll på marinaden och låt allt sjuda i några minuter. Lyft bort fisken och koka ihop såsen till 1 dl återstår. Häll i grädde och smaksätt med salt och peppar. Låt koka några minuter och sila sedan såsen. Vispa i smöret precis innan servering. Dela pigghajen i fyra delar och häll såsen över. Servera med grillad sticklök och sparris som fått ett kort uppkok.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Fredagstips: 2000-02-17
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Fredagstips: 2000-02-17
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 19:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/561
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/561