Scampi Indienne
Ingredienser:
6 hg råa, stora räkor
eller havskräftstjärtar
2 msk olja
currypulver
6 tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 finhackad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
6 cl konjak
4 msk smör
tabasco
salt
1 litet huvud grönsallad i bitar
6 hg råa, stora räkor
eller havskräftstjärtar
2 msk olja
currypulver
6 tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 finhackad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
6 cl konjak
4 msk smör
tabasco
salt
1 litet huvud grönsallad i bitar
Gör så här:
Dela tomaterna i halva klyftor. Skölj och strimla salladen. Dela paprikan, kärna ur och skär i 5 cm långa strimlor. Hacka löken och pressa vitlöken. Gnid in räkorna (eller havskräftstjärtarna) med currypulver. Hetta upp oljan i en vid traktörpanna eller wok. Lägg i räkorna och stek på hög värme tillsammans med lök och vitlök tills räkorna får en rosa färg. Slå på konjaken och lägg i tomaterna och paprikan. Rör om och blanda i salladen och smöret med en träslev. Krydda med salt och tabasco.
Serveras med:
Kokt ris
Dela tomaterna i halva klyftor. Skölj och strimla salladen. Dela paprikan, kärna ur och skär i 5 cm långa strimlor. Hacka löken och pressa vitlöken. Gnid in räkorna (eller havskräftstjärtarna) med currypulver. Hetta upp oljan i en vid traktörpanna eller wok. Lägg i räkorna och stek på hög värme tillsammans med lök och vitlök tills räkorna får en rosa färg. Slå på konjaken och lägg i tomaterna och paprikan. Rör om och blanda i salladen och smöret med en träslev. Krydda med salt och tabasco.
Serveras med:
Kokt ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2001-06-14
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2001-06-14
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:04
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/569
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/569