Sherrysill
Ingredienser:
2 burkar matjessill
3 msk finhackad lök, purjolök eller gräslök
3 msk finhackad dill
0,5 tsk grovkrossad svartpeppar
2 msk ättiksprit
0,75 dl sherry
2 msk olja
3 msk socker (1 msk om sherryn är söt)
1,5 dl tomatjuice
eller tomatpuré och vatten
2 burkar matjessill
3 msk finhackad lök, purjolök eller gräslök
3 msk finhackad dill
0,5 tsk grovkrossad svartpeppar
2 msk ättiksprit
0,75 dl sherry
2 msk olja
3 msk socker (1 msk om sherryn är söt)
1,5 dl tomatjuice
eller tomatpuré och vatten
Gör så här:
Skär sillen i bitar. Blanda till lagen och häll över. Låt stå kallt cirka tre timmar före servering
Serveras med:
Kokt potatis
Skär sillen i bitar. Blanda till lagen och häll över. Låt stå kallt cirka tre timmar före servering
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:43
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/574
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/574