Thailändska laxspett
Ingredienser:
400 g skinn- och benfri laxfilé
1 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
0,5 tsk ingefära
1 tsk masala
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk gurkmeja
400 g skinn- och benfri laxfilé
1 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
0,5 tsk ingefära
1 tsk masala
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk gurkmeja
Gör så här:
Blanda marinaden av alla ingredienserna. Skär laxfilén i avlånga bitar. Lägg den i marinaden och rör om. Låt det stå kallt i minst 4 timmar. Trä upp laxbitarna på spett och grilla dem i ugn i 5 minuter.
Tips!
Det går naturligtvis lika bra att grilla spetten på grill om du känner för det.
Serveras med:
Ris
Blanda marinaden av alla ingredienserna. Skär laxfilén i avlånga bitar. Lägg den i marinaden och rör om. Låt det stå kallt i minst 4 timmar. Trä upp laxbitarna på spett och grilla dem i ugn i 5 minuter.
Tips!
Det går naturligtvis lika bra att grilla spetten på grill om du känner för det.
Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 4 tim.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2001-11-15
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 4 tim.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2001-11-15
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 19:56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/585
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/585