Tomatsill
Ingredienser:
4 salta urvattnade sillfiléer
1 stor skivad gul lök
2 dl tomatjuice
0,5 dl socker
0,5 dl outspädd ättikssprit
3 lagerblad
1 msk krossade svartpepparkorn
0,5 msk hela senapskorn
1 msk kryddpepparkorn
1-2 tsk Worcestersås
4 salta urvattnade sillfiléer
1 stor skivad gul lök
2 dl tomatjuice
0,5 dl socker
0,5 dl outspädd ättikssprit
3 lagerblad
1 msk krossade svartpepparkorn
0,5 msk hela senapskorn
1 msk kryddpepparkorn
1-2 tsk Worcestersås
Gör så här:
Varva sillfiléerna med gul lök i en skål. Blanda övriga ingredienser till lagen. Slå lagen över sillen. Låt stå minst 2 dygn i kyl. Skär upp sillen i bitar och slå över lagen.
Serveras med:
Kokt potatis
Varva sillfiléerna med gul lök i en skål. Blanda övriga ingredienser till lagen. Slå lagen över sillen. Låt stå minst 2 dygn i kyl. Skär upp sillen i bitar och slå över lagen.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 48 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 48 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 06:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/586
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/586