Tomatspätta
Ingredienser:
600 g spättafilé
1 st citronsalt
2 msk hackad dill
1 st rödlök
2 st tomater
2 dl riven ost (gärna stark)
600 g spättafilé
1 st citronsalt
2 msk hackad dill
1 st rödlök
2 st tomater
2 dl riven ost (gärna stark)
Gör så här:
(Tina de frysta fiskfiléerna). Lägg ut filéerna på en skärbräda. Droppa över saften från citronen. Salta och fördela dillen över filéerna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en smord ugnsform. Skala och hacka rödlöken och tärna tomaterna. Blanda lök och tomater och fördela över fisken. Strö över den rivna osten. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
Serveras med:
Färsk potatis
Grönsallad
(Tina de frysta fiskfiléerna). Lägg ut filéerna på en skärbräda. Droppa över saften från citronen. Salta och fördela dillen över filéerna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en smord ugnsform. Skala och hacka rödlöken och tärna tomaterna. Blanda lök och tomater och fördela över fisken. Strö över den rivna osten. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
Serveras med:
Färsk potatis
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 1999-07-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 1999-07-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/587
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/587