Torsk på Nolaskogsvis
Ingredienser:
700-800 g torskfilé
1 purjolök
3 charlottenlökar
1 morot
2-3 msk smör
2 dl torrt vitt vin
1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
några dillkvistar
några persiljekvistar
700-800 g torskfilé
1 purjolök
3 charlottenlökar
1 morot
2-3 msk smör
2 dl torrt vitt vin
1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
några dillkvistar
några persiljekvistar
Gör så här:
Lägg torskfiléerna i iskallt lättsaltat vatten någon timme. Ansa det gröna, skiva löken fint och slanta moroten. Smält smöret i en vid kastrull eller traktörpanna och lägg i lök och morot. Låt nu detta mjukna på svag värme utan att ta färg. Ta upp filéerna och torka av dem. Lägg dem på grönsaksbädden och tillsätt vin och grädde. Nu ska det sjuda, inte koka, i några minuter. Under tiden hackar du dill och persilja som du strör på innan du serverar.
Serveras med:
Pressad potatis
Lägg torskfiléerna i iskallt lättsaltat vatten någon timme. Ansa det gröna, skiva löken fint och slanta moroten. Smält smöret i en vid kastrull eller traktörpanna och lägg i lök och morot. Låt nu detta mjukna på svag värme utan att ta färg. Ta upp filéerna och torka av dem. Lägg dem på grönsaksbädden och tillsätt vin och grädde. Nu ska det sjuda, inte koka, i några minuter. Under tiden hackar du dill och persilja som du strör på innan du serverar.
Serveras med:
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2001-09-06
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2001-09-06
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:17
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/589
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/589