Ugnsbakad lax med senapssås
Ingredienser:
600 g laxfilé med skinn
2 tsk salt
0,5 tsk grovmalen vitpeppar
Sås:
2 dl fiskbuljong
3 dl grädde
1 dl vitvin
0,5 dl finhackad gul lök
1 knippa gräslök
2 msk smör
2 msk grov fransk senap
1 liten purjolök
ev 2 tsk maizena utrört i lite vatten
600 g laxfilé med skinn
2 tsk salt
0,5 tsk grovmalen vitpeppar
Sås:
2 dl fiskbuljong
3 dl grädde
1 dl vitvin
0,5 dl finhackad gul lök
1 knippa gräslök
2 msk smör
2 msk grov fransk senap
1 liten purjolök
ev 2 tsk maizena utrört i lite vatten
Gör så här:
Bryn laxfilén på båda sidor i en het stekpanna. Salta och peppra på köttsidan. Lägg över laxen i en ugnsfast form och stek i ugn i 15 minuter. Fräs löken i smöret utan att det får ta färg. Tillsätt vin och fiskbuljong och låt koka upp. Slå i grädden och låt koka kraftigt i 15 minuter. Red eventuellt av såsen med maizenaredning. Tillsätt senap och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Skär purjolöken i tunna strimlor och koka den i 2 minuter. Servera fisken med purjolöken.
Serveras med:
Kokt potatis
Bryn laxfilén på båda sidor i en het stekpanna. Salta och peppra på köttsidan. Lägg över laxen i en ugnsfast form och stek i ugn i 15 minuter. Fräs löken i smöret utan att det får ta färg. Tillsätt vin och fiskbuljong och låt koka upp. Slå i grädden och låt koka kraftigt i 15 minuter. Red eventuellt av såsen med maizenaredning. Tillsätt senap och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Skär purjolöken i tunna strimlor och koka den i 2 minuter. Servera fisken med purjolöken.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 125°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 125°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:27
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/593
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/593