Vitlöksgravad strömming
Ingredienser:
1 kg strömming
4 dl vatten
1 tsk salt
3 msk ättikssprit
Sås:
1 dl majonnäs
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk torkad dragon
3 msk finklippt persilja och/eller dill
1 kg strömming
4 dl vatten
1 tsk salt
3 msk ättikssprit
Sås:
1 dl majonnäs
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk torkad dragon
3 msk finklippt persilja och/eller dill
Gör så här:
Rensa och filéa fisken, dra av skinnet av filéerna. Lägg strömmingsfilerna i 4 dl vatten blandat med salt och ättikssprit ca 6 timmar. Blanda marinaden. Efter de 6 timmarna tar man upp filéerna, lägger dom i en skål, häller över vitlöksmajonnäsen och låter det hela stå 2-3 timmar i kylskåp.
Serveras med:
Kokt potatis
Rensa och filéa fisken, dra av skinnet av filéerna. Lägg strömmingsfilerna i 4 dl vatten blandat med salt och ättikssprit ca 6 timmar. Blanda marinaden. Efter de 6 timmarna tar man upp filéerna, lägger dom i en skål, häller över vitlöksmajonnäsen och låter det hela stå 2-3 timmar i kylskåp.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 9 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 9 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:55
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/597
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/597