Ört- & vitlöksgravad strömming
Ingredienser:
600 g rensad strömming
5 dl vatten
1 dl ättikssprit, 12%
1 msk salt
2 äggulor
1,5 dl rapsolja
2 dl gräddfil
2 msk fransk senap
0,75 tsk salt
15 krossade vitpepparkorn
4 klyftor pressad vitlök
1 dl finhackad gräslök
1 dl finhackad dill
600 g rensad strömming
5 dl vatten
1 dl ättikssprit, 12%
1 msk salt
2 äggulor
1,5 dl rapsolja
2 dl gräddfil
2 msk fransk senap
0,75 tsk salt
15 krossade vitpepparkorn
4 klyftor pressad vitlök
1 dl finhackad gräslök
1 dl finhackad dill
Gör så här:
Tag bort ryggbenen från strömmingarna och drag av skinnet så att det blir filéer. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg i filéerna och låt dem stå kallt i 4 timmar. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl. Lägg äggulorna i en rundbottnad skål och vispa ner oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle. Blanda i gräddfil, senap, salt, peppar, vitlök, gräslök och dill. Lägg i strömmingsfiléerna och låt stå minst 1 dygn i kylskåp före servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Tag bort ryggbenen från strömmingarna och drag av skinnet så att det blir filéer. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg i filéerna och låt dem stå kallt i 4 timmar. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl. Lägg äggulorna i en rundbottnad skål och vispa ner oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle. Blanda i gräddfil, senap, salt, peppar, vitlök, gräslök och dill. Lägg i strömmingsfiléerna och låt stå minst 1 dygn i kylskåp före servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/603
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/603