Örtbakad bergtungafilé med citron- & rotfruktsra
Ingredienser:
600 g bergtungafilé
4 tsk fransk senap
4 skivor fromfranska utan kanter
3 msk hackad persilja
1 tsk timjan
3 msk matolja
6 dl blandade rotfrukter, skurna i kuber
Sås:
1 msk koncentrerad fiskbuljong
5 dl vispgrädde
1,5 dl vitt vin
3 msk Citronmessmör
1 tsk rivet citronskal
600 g bergtungafilé
4 tsk fransk senap
4 skivor fromfranska utan kanter
3 msk hackad persilja
1 tsk timjan
3 msk matolja
6 dl blandade rotfrukter, skurna i kuber
Sås:
1 msk koncentrerad fiskbuljong
5 dl vispgrädde
1,5 dl vitt vin
3 msk Citronmessmör
1 tsk rivet citronskal
Gör så här:
Sätt på ugnen och koka ihop fiskbuljong och vitvin till hälften återstår. Häll i grädden och låt koka försiktigt tills såsen tjocknat. Tillsätt messmör och citronskal. Mixa såsen i mixer. Lägg i rotfruktskuberna och låt sjuda tills de mjuknar. Mixa bröd, persilja, timjan och olja. Rulla och forma fiskfiléerna till portionsknyten. Bred 1 tsk fransk senap på varje knyte. Avsluta med 1 msk av ört- & brödblandningen. Ugnsbaka fiskknytena i 15 minuter.
Serveras med:
Brytbröd
Sallad
Sätt på ugnen och koka ihop fiskbuljong och vitvin till hälften återstår. Häll i grädden och låt koka försiktigt tills såsen tjocknat. Tillsätt messmör och citronskal. Mixa såsen i mixer. Lägg i rotfruktskuberna och låt sjuda tills de mjuknar. Mixa bröd, persilja, timjan och olja. Rulla och forma fiskfiléerna till portionsknyten. Bred 1 tsk fransk senap på varje knyte. Avsluta med 1 msk av ört- & brödblandningen. Ugnsbaka fiskknytena i 15 minuter.
Serveras med:
Brytbröd
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 150°
Fredagstips: 2002-11-28
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 150°
Fredagstips: 2002-11-28
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 04:38
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/604
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/604