Bife á parmigiana
Ingredienser:
4 rejäla biffar av fransyska eller rostbiff
skivorna ska vara 5-6 mm tjocka
1 liten lök i tunna skivor
2 medelstora ägg
mjöl
olivolja
4 skivor mozarellaost
4 skivor kokt skinka
salt
peppar
Sås:
1 brk krossade tomater
1 dl köttbuljong
oregano
4 rejäla biffar av fransyska eller rostbiff
skivorna ska vara 5-6 mm tjocka
1 liten lök i tunna skivor
2 medelstora ägg
mjöl
olivolja
4 skivor mozarellaost
4 skivor kokt skinka
salt
peppar
Sås:
1 brk krossade tomater
1 dl köttbuljong
oregano
Gör så här:
Platta ut biffarna lite grand. Krydda med salt, peppar och lök. Ställ Ã¥t sidan en stund, sÃ¥ att smaken fÃ¥r tränga in. Vispa upp äggen med lite salt. Doppa biffarna först i mjöl, sen ägg och slutligen i mjöl igen. Häll ett par cm olja i en stor och djup panna. Hetta upp till ca 185 ðC. Stek tills biffarna är jämnt brynta och krispiga pÃ¥ bÃ¥da sidor. Ta bort frÃ¥n pannan och lägg upp pÃ¥ ett ugnssäkert serveringsfat. Lägg en skiva skinka och ost pÃ¥ varje biff. Koka upp tomaterna i en kastrull. Tillsätt köttbuljong och oregano. LÃ¥t det hela koka sakta nÃ¥gra minuter. Häll sÃ¥sen över biffarna. Ställ in fatet i en medelvarm ugn 200 ðC tills osten smält, ca 8 minuter.
Serveras med:
Potatisgratäng
RÃ¥stekt potatis
Platta ut biffarna lite grand. Krydda med salt, peppar och lök. Ställ Ã¥t sidan en stund, sÃ¥ att smaken fÃ¥r tränga in. Vispa upp äggen med lite salt. Doppa biffarna först i mjöl, sen ägg och slutligen i mjöl igen. Häll ett par cm olja i en stor och djup panna. Hetta upp till ca 185 ðC. Stek tills biffarna är jämnt brynta och krispiga pÃ¥ bÃ¥da sidor. Ta bort frÃ¥n pannan och lägg upp pÃ¥ ett ugnssäkert serveringsfat. Lägg en skiva skinka och ost pÃ¥ varje biff. Koka upp tomaterna i en kastrull. Tillsätt köttbuljong och oregano. LÃ¥t det hela koka sakta nÃ¥gra minuter. Häll sÃ¥sen över biffarna. Ställ in fatet i en medelvarm ugn 200 ðC tills osten smält, ca 8 minuter.
Serveras med:
Potatisgratäng
RÃ¥stekt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2002-09-05
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 35 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2002-09-05
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-01-30 21:56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/607
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/607