Biff à la Salsa
Ingredienser:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
250 g squash
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 msk brun farin
2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
4 utskurna biffar à 150 g
1 krm grovmald svartpeppar
1 dl strimlad bladpersilja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
250 g squash
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 msk brun farin
2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
4 utskurna biffar à 150 g
1 krm grovmald svartpeppar
1 dl strimlad bladpersilja
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar. Skölj och skär squashen i små tärningar. Frös lök och grönsaker i hälften av oljan. Häll över grädden och tillsätt puré. Tillsätt farin och hälften av salt och cayennepeppar. Låt puttra utan lock i 5 minuter. Skär små snitt i kanterna på biffarna. Bryn köttet i resten av oljan. Krydda med resten av saltet samt svartpeppar. Lägg biffarna i pannan och puttra några minuter. Servera biff och salsa med couscous eller ris.
Serveras med:
Couscous
Ris
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar. Skölj och skär squashen i små tärningar. Frös lök och grönsaker i hälften av oljan. Häll över grädden och tillsätt puré. Tillsätt farin och hälften av salt och cayennepeppar. Låt puttra utan lock i 5 minuter. Skär små snitt i kanterna på biffarna. Bryn köttet i resten av oljan. Krydda med resten av saltet samt svartpeppar. Lägg biffarna i pannan och puttra några minuter. Servera biff och salsa med couscous eller ris.
Serveras med:
Couscous
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-11-07
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-11-07
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:25
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/608
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/608